Blog

Lista proiectelor finaliste din programul "Împreună pentru fiecare" - 2014 (vizita teren) 23/07/2014

23 July 2014

Nr. Titlul proiectului Link proiect Locul implementarii Nota finala (Juriu + FB)
1. Aventura unei picături: Pământ-Cer-Școală
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3923
Năvodari, Constanta
6.23
2. Sanatatea, o necesitate a tuturor
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3797
Brahasesti, Galati
6.06
3. O sansa pentru viata
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3794
Aiud, Alba
6.00
4. Bine ai venit pe lume!
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3660
Tg. Neamt, Neamt 5.82
5. Sa sprijinim impreuna bolnavii de tuberculoza din judetul Sibiu
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3650
Sibiu, Sibiu
5.15
6. Secundele înseamnă viaţă
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3688
Tg Neamt, Neamt
5.08
7. Biblioteca verde – O sansa pentru viitor pentru copiii din Mesteacan si Tabara, Neamt
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3925
Mesteaca, Neamt
4.96
8. Pretuim natura. Dezvoltarea unor sisteme de protectie a mediului si de utilizare a resurselor naturale in cadrul complexului de servicii pentru copii vulnerabili
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3789
Adunatii Copaceni, Giurgiu
4.95
9. EcoMaraton Delta Vacaresti
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3538
Bucuresti, sector 4
4.94
10. Primul centru de referinta pentru prevenirea si depistarea bolilor de nutritie si metabolice in randul copiilor de varsta prescolara si scolara din municipiul Vaslui
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3527
Vaslui, Vaslui
4.92
11. Impreuna pentru pacientii din jud.Neamt-Infiintarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3668
Bisericani, Neamt
4.91
12. Implică-te şi ajută Cantina Socială împreună cu Primăria Vulcan şi Subfiliala Crucea Roşie
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3445
Vulcan, Hunedoara
4.82
13. Energie sigura si ieftina
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3424
Vlahita, Harghita
4.81
14. Servicii integrate de Îngrijire la domiciliu prin sistemul de monitorizare la distanţă - Teleasistenţă!
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3636
Bucureşti
4.81
15. Modernizarea laboratorului de radiologie si imagistica medicala al Spitalului Orasenesc
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3796
Simleu Silvaniei, Salaj
4.77
16. Impreuna
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3493
Vorniceni, Republica Moldova
4.72
17. Conditii mai bune pentru o sanatate mai buna
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3819
Vulcan, Hunedoara
4.66
18. Energie din soare pentru vietuitoare
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3883
Constanta
4.64
19. Apa potabila pentru locuitorii Vadu Crisului
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3694
Vadu Crisului, Bihor
4.61
20. Ostrovul, oaza de sanatate.
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3492
Moldova Noua, Caras-Severin
4.56
21. Sanatate in Ferentari
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3811
Bucuresti, sector 5
4.54
22. Renovarea camerei de garda a Clinicii de Pediatrie, in cadrul Institutului Clinic Fundeni
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3911
Bucuresti
4.54
23. Impreuna pentru un mediu curat prin reciclarea uleiurilor uzate
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3882
Constanta
4.53
24. Impreuna oferim Zambete pentru o viata mai buna!
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3864
Bucuresti
4.40
25. Depistarea tulburarilor paroxistice de somn la copiii cu deficienta neuropsihomotorie prin renovarea, reabilitarea si dotarea camerei de EEG http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3701
Bucuresti, sector 4
4.34
26. Prepararea apei calde menajere, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile, cu sisteme ce utilizează energia solara , la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti – Jiu, judeţul Gorj
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3808
Bumbesti Jiu, Gorj
4.34
27. Solutii de tratare si filtrare a apei in orasul Dolhasca
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3674
Dolhasca, Suceava
4.32
28. Reabilitare clădire dispensar uman Măldăreşti!
http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3738
Măldăreşti, Vâlcea
4.27

Postat in: Fara categorie
» Nici un comentariu

Orchestra Română de Tineret are o nouă harpă de la Rompetrol

18 June 2014

KMG International (fostul Grup Rompetrol) a achiziționat și donat Orchestrei Române de Tineret o harpă americană Lyon & Healy ce poate fi ascultată pentru prima dată în concerte la Sala Radio (21 iunie) și Ateneu (22 iunie). Valoarea sprijinului oferit este de 25.000 USD.

"La nivel de grup abordăm proiectele de tip CSR din perspectiva dezvoltării durabile, de aceea prin intermediul politicilor corporatiste susținem cu prioritate domeniile cultură, protecția mediului și sănătate. Sprijinim în special acele proiecte culturale care promovează forme de artă de înaltă calitate precum Festivalul și Concursul Internațional George Enescu sau această contribuție la creșterea performanței artistice a Orchestrei Române de Tineret", declară Alexey Golovin, Director Dezvoltare Corporativă și Comunicare al KMG International/ Rompetrol.

Harpa donată de KMG Rompetrol este realizată manual în Statele Unite, în atelierele Lyon & Healy, înființate în 1864 în Chicago și specializate doar în producția acestui instrument muzical cu coarde; pentru soliștii la harpă din întreaga lume, acest centru este o referință pentru standardele înalte de calitate și tehnicile inovatoare de manufacturare.

“Harpa este unul dintre cele mai scumpe și mai delicate instrumente muzicale, la care vor cânta cei mai buni tineri muzicieni români, actuali membri ai Orchestrei Române de Tineret: Miruna Vidican, Adriana Ciltea, Cristina Croitoru, Ionela Bradean, Ioana Niculescu și generațiile viitoare de harpiști. Maestrul Ion Ivan Roncea, solistul Filarmonicii “G. Enescu” si prof. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică din București, unul dintre cei mai apreciați harpiști la nivel mondial, constituie un exemplu pentru toți cei care studiază acest instrument.” – declară Marin Cazacu, directorul artistic al Orchestrei Române de Tineret. Orchestra Română de Tineret a fost înființată în 2008 la Sinaia, la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu sprijinul Fundației “Prietenii muzicii – Serafim Antropov”.

Membrii săi, tineri artiști cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, beneficiază de pregătirea tehnică și artistică a maestrului Cristian Mandeal. În 2011, Orchestra a devenit membră a European Federation of National Youth Orchestras. În domeniul culturii, KMG Rompetrol este un partener important al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu. Anul acesta, pe 6 septembrie, compania va oferi publicului meloman concertul de deschidere al concursului Enescu, în cadrul căruia vor concerta pianistul cazah Amir Tebenikhin și violonistul Alexandru Tomescu.

Investițiile Grupului în domeniul culturii din ultimii 3 ani se ridică la aprox. 300.000 USD.

Postat in: Fara categorie
» Nici un comentariu

Rompetrol Well Services – Sponsor Principal al Galei Societăţii Civile 2014

12 June 2014

Rompetrol Well Services a fost partener principal al ediției a XII-a a Galei Societății Civile, competiţia anuală prin intermediul căreia sunt premiate cele mai bune proiecte desfășurate de organizații neguvernamentale, grupuri de inițiativă, sindicate sau persoane fizice, punând astfel în valoare si aducând un plus de vizibilitate celor mai bune inițiative civice.
KMG International/ Rompetrol sponsorizează pentru al 11-lea an Gala Societăţii Civile, asumându-şi rolul de formator al atitudinii civice a cărei vectori principali sunt oamenii care acționează prin intermediul asociațiilor şi organizațiilor neguvernamentale.

Festivitatea de premiere a avut loc în data de 10 iunie, la Ateneul Român și s-a desfășurat sub sloganul campaniei de anul acesta: “Cei pe care poți conta, chiar dacă nu vor candida. Merită să-i cunoști!”. Câştigătorii au fost aleşi dintr-un total de 147 de proiecte înscrise în competiţie, de către un juriu format din specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și din consultanți în CSR, comunicare sau corporate affairs.

Pe scena Ateneului Roman, marele premiu al editiei 2014 a fost înmânat de Alexey Golovin – Managing Director Corporate Development & Communication, Asociației Salvați Copiii pentru proiectul “Bun venit pe lume!”, proiect câștigător și la secțiunea Sănătate, prin care s-a reușit strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare și echipamente performante a maternităților din România, pentru salvarea bebelușilor născuți prematur.
Cele 147 proiecte înscrise au fost jurizate de formatori de opinie, jurnalişti, specialişti în implementarea si evaluarea proiectelor sociale, reprezentanți ai societății civile și ai sectorului neguvernamental românesc.

Pentru mai multe informaţii despre eveniment, câştigători şi proiectele înscrise în competiţia din acest an puteţi accesa noul site al Galei Societăţii Civile: www.galasocietatiicivile.ro.

Gala Societății Civile a fost inițiată în anul 2002, iar de-a lungul celor douăsprezece ediții, au fost înscrise în competiție 1.703 proiecte, semnate de către organizații non-profit, neguvernamentale, grupuri de inițiativă sau persoane fizice.

Postat in: Fara categorie
» Nici un comentariu

Ziua Internaţională a Mediului sărbatorită la Rafinaria Petromidia

06 June 2014

Peste 130 de angajaţi ai Rompetrol au sărbătorit pe 6 iunie la Năvodari Ziua Internaţională a Mediului, prin ample acțiuni de informare și conștientizare.

Grupul recunoaşte importanţa care trebuie acordată protejării mediului, zonele principale fiind Marea Neagră şi Lacul Sutghiol, biosfera Deltei Dunării şi ecosistemul aferent Canalului Midia, dar şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa datorită apropierii de platforma Petromidia, unde investiţiile KMG International/Rompetrol din ultimii 6 ani în tehnologie şi mediu se ridică la peste 600 milioane USD. Preocuparea pentru mediu se regăsește și la nivelul platformei de CSR, compania implementând în ultimii ani proiecte cu peste 300.000 de beneficiari direcți.

Postat in: Fara categorie
» Nici un comentariu

Rompetrol – de 5 ani alături de SMURD

14 May 2014

Rompetrol Rafinare, parte a KMG International, continuă alături de Fundaţia pentru SMURD şi Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) parteneriatul pentru susţinerea intervenţiilor medicale de urgenţă pe cale aeriană, a deplasării personalului şi transportarea victimelor. Valoarea investiției Rompetrol în cei 5 ani de parteneriat depășește 750.000 USD.

“În cadrul colaborării, compania asigură şi în 2014 o parte din combustibilul Jet A1 necesar pentru operarea elicopterelor din Bucureşti şi Târgu Mureş, implicate în intervențiile medicale de urgență. Pentru că ne procupă bunăstarea comunităților unde avem operațiuni, investim în mod susținut în sectorul medical din România; doar în ultimii 5 anii am realizat 55 de proiecte pentru dotarea şi reabilitarea unor unităţi medicale din mediu rural și urban”, declară Alexey Golovin, Director Dezvoltare Corporativă și Comunicare al KMG International / Rompetrol.

„Parteneriatul cu Rompetrol este, cu siguranţă, unul dintre cele mai importante proiecte derulate prin intermediul Fundaţiei pentru SMURD. La rândul său, colaborarea directă cu Inspectoratul General de Aviaţie are o consecinţă cât se poate de palpabilă - salvarea cât mai multor vieţi. Iată cum, prin coroborarea eforturilor acestor trei instituţii, prin profesionalismul de care dau dovadă reprezentanţii fiecăreia dintre ele, ducem la împlinirea celui mai important deziderat al nostru - acordarea de asistenţă medicală de urgenţă pacienţilor aflaţi în stare critică, care necesită o intervenţie rapidă, la un nivel înalt de profesionalism”, declară Dr. Raed Arafat, Preşedinte Consiliu Director - Fundaţia pentru SMURD.

Începând cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a efectuat intervenţii aeriene de urgenţă la nivel naţional, contribuind astfel la transportarea şi salvarea unui număr de peste 5.000 de persoane rănite. În 2013, în cadrul punctelor de operare aeromedicală beneficiare ale sponsorizării acordate de Rompetrol Rafinare, au fost efectuate 1974 (dublu comparativ cu 2012), intervenţii însumând 3922 ore de zbor.

Inspectoratul General de Aviaţie are o contribuţie importantă în cadrul acţiunilor SMURD prin operarea elicopterelor, cât şi prin asigurarea accesului rapid în cadrul intervenţiilor prin utilizarea tuturor structurilor sale teritoriale.

Carburantul JetA1 este folosit pentru operarea elicopterelor și avioanelor, și este produs de Rafinăria Petromidia începând cu anul 1984, fiind certificat conform standardelor din domeniu.

KMG International/ Rompetrol se implică activ în proiecte de responsabilitate socială prin platforma sa "Energia vine din suflet", care cuprinde programul naţional "Împreună pentru fiecare" şi alte proiecte din domeniile protecţia mediului, sănătate şi cultură. În ultimii cinci ani au fost implementate în toate judeţele ţării 87 de proiecte de intervenţie comunitară, cu o investiţie de peste 1.250.000 USD, pentru beneficiul direct al 300.000 de persoane. De asemenea, Grupul se implică în activităţi caritabile sau de sponsorizări, având colaborari pentru Gala Societăţii Civile, ca partener al prestigiosului Festival și Concurs Internaţional George Enescu etc., valoarea investițiilor de tip CSR depășind la nivel de grup suma de 1,5 milioane USD.

Postat in: Fara categorie
» Nici un comentariu

Rompetrol susţine Ora Pământului

28 March 2014

Rompetrol va întrerupe în cursul zilei de 29 martie luminile din staţiile proprii, rafinărie şi sediile de birouri din ţară timp de o oră, între 20:30 şi 21:30, în semn de solidaritate cu evenimentul internaţional Ora Pământului.

„Sprijinim încă din 2009 această iniţiativă internaţională de conştientizare a problemelor climaterice cu care se confruntă în prezent Pământul, și suntem conștienți de impactul individual sau organizaţional pe care cu toții îl avem asupra acestuia. Din acest motiv, recomandăm colegilor şi partenerilor noştri, dar şi comunităţii naţionale să susţină acest demers şi să identifice eventualele măsuri care, însumate, pot contribui la îmbunătăţirea şi conservarea mediului înconjurător. De-a lungul timpului ne-am angajat în programe extinse de investiţii care să susţină strategia de dezvoltare a companiei şi să creștem gradul de protecţie al mediului, și în același timp, dezvoltăm proiecte de CSR cu componentă de mediu, care să răspundă nevoilor comunităților locale", declară Alexey Golovin, director Dezvoltare Corporativă şi Comunicare KazMunayGas International / Rompetrol.

Această decizie nu va afecta securitatea sau funcţionarea reţelei de distribuţie sau a altor activităţi desfăşurate în punctele de lucru ale companiilor membre ale KazMunayGas International/ Rompetrol care vor susţine iniţiativa.

Valoarea totală a investiţiilor Rompetrol în mediu, din 2009 până în prezent, este de 120 milioane USD. Pe fondul creşterii capacității rafinăriei de procesare a țițeiului la 5 milioane tone/an, corelate cu programul de investiţii, consumul de energie electrică a scăzut cu 10.5%, pentru intervalul 2014 – 2012 (0.071 MWh/tonă de materie prima procesată în 2012, comparativ cu 0.068 MWh/tonă țiței procesat în 2014). Pentru toate entităţile companiei se monitorizează şi se acţionează în vederea îmbunătăţirii factorilor de mediu, în conformitate atât cu obligaţiile legale, cât şi cu standardele de calitate şi mediu ale Grupului, modernizarea rafinăriilor Petromidia şi Vega fiind parte din priorităţile actuale ale Rompetrol.

La nivelul platformei Petromidia, activul principal al Grupului, prioritatea o constituie creşterea gradului de protejare a Mării Negre şi a Lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent Canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa.

Angajamentul companiei pentru protejarea mediului se regăseşte şi la nivelul platformei de CSR, din 2009 până în prezent au fost implementate 32 de proiecte de protecția mediului, cu o valuare de peste 400.000 USD, pentru beneficiul comunităților locale.

Postat in: Fara categorie
» Nici un comentariu

Energie solară de la Rompetrol pentru o școală din Năvodari

26 March 2014

Rompetrol, prin programul său naţional de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare” a susţinut realizarea unui sistem de iluminat în cadrul Școlii Grigore Moisil Năvodari, folosind panouri solare fotovoltaice. Valoarea sprijinului oferit de companie a fost de 45,000 lei.

“Rompetrol este un contribuabil major la nivelul județului Constanța, cu un impact semnificativ, iar angajamentul nostru față de această zonă, în special față de orașul Năvodari, se traduce prin investiții tehnologice și programe de susținere a celor 3000 de angajati, dar și prin grija față de comunitate. Creșterea gradului de protecție a mediului înconjurător ramâne un obiectiv principal de business și din acest motiv investim și la nivel local în proiecte sustenabile de mediu, un exemplu fiind chiar această inițiativă care se adreseaza unui număr de peste 1100 de elevi și cadre didactice, și care are un impact semnificativ”, declară Sorin Graure, Director General al Rompetrol Rafinare.

Proiectul Lumină pentru un viitor verde, selectat pentru implementare în 2013 și finalizat în luna martie, a presupus amplasarea pe clădirea școlii a unui sistem fotovoltaic cu o putere instalată în panouri de 5kWp și conectarea la un invertor on-grid care se va sincroniza la reteaua transportorului local de energie. Prin acest sistem, economiile realizate de școală depășesc 20,000 lei pe an.

Proiectul a presupus și activități de informare și conștientizare a elevilor, dar și a comunității locale, în ceea ce privește beneficiile înlocuirii energiei clasice cu energia solară, nepoluantă. În implementarea proiectului au fost implicați atât personal specializat, cât și voluntari: autorități locale, părinți, și peste 200 de elevi ai școlii.

“Montarea sistemului de panouri fotovoltaice, dar și celelalte activități conexe reprezintă un real câștig pentru școala noastră – pentru elevi, prin activitățile educative realizate, dar și din punct de vedere administrativ, printr-o economie de 1700 lei pe lună la factura de electricitate. Parteneriatul dintre școală – primărie – Rompetrol demonstrează faptul că împreună putem contribui la îmbunătățirea calității mediului înconjurător și a comunității în ansamblul ei.” – Ligia Mangri, director școală.

În Constanța, în ultimii 5 ani, prin acest program au fost realizate proiecte comunitare a căror valoare depășește 700,000 RON, dintre care amintim – reabilitarea centrului de formare și pregătire în descarcerarea și asistență medicală de urgență din cadrul detașamentului de pompieri Palas, amenajarea și dotarea primului cabinet stomatologic școlar în Năvodari, amenajarea unui teren de sport în cadrul Liceului Lazăr Edeleanu din Năvodari, înființarea primul centru de reabilitare pneumologică în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Constanța etc.

În 2013, valoarea contribuției la bugetul de stat și cel al orașului Năvodari, plătită de companiile de pe platforma Petromidia, s-a ridicat la 1.37 miliarde USD, din care 1.5 milioane USD la bugetul local.

Postat in: Fara categorie
» Nici un comentariu

Primul centru de reabilitare respiratorie deschis de Rompetrol la Constanța

28 February 2014

Grupul Rompetrol, prin programul său naţional de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare” a susţinut înființarea primului centru de reabilitare respiratorie, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, ce va deservi zona de sud-est a țării. Valoarea lucrărilor realizate cu sprijinul Rompetrol a fost de 100.000 RON.

“Susținem de mulți ani comunitatea din Constanța, fiind una dintre zonele unde Rompetrol are operațiuni extinse– rafinaria, stații și peste 3000 de angajați. Angajamentul nostru față de aceasta zonă este unul pe termen lung, și se manifestă prin proiecte ample, sustenabile, ca acesta de la Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru beneficiul cât mai multor persoane”, declară Azamat Zhangulov, Vicepreședinte Senior al Grupului Rompetrol.

Beneficiarii direcți sunt persoanele cu boli respiratorii grave, care întrunesc indicațiile introducerii într-un program de recuperare, din județul Constanța (peste 1000 de pacienți doar în 2013) și județele limitrofe, aferente zonei de SE a țării.

Lucrările pentru amenajarea unității de recuperare respiratorie au fost realizate în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014 și au constat în reabilitarea mansardei dezafectate și compartimentarea spațiului existent. Astfel au fost create săli de kinetoterapie, grupuri sanitare, cabinete medicale și dotate cu mobilier medical și aparatură specifică: biciclete ergonomice, covoare rulante, aparate multifuncționale, set greutăți etc.

Proiectul a fost realizat prin contribuția voluntară a personalului spitalului (peste 20 de angajați), sprijiniți de arhitecți și Consiliul Județean Constanța ca partener de proiect instituțional.

“În Romania se consideră că trăiesc aproximativ 1 milion de pacienți cu bronhopneumopatie cronică obstructivă și tot atâția astmatici. Astăzi, tratamentul medicamentos nu mai este suficient pacientului cu infirmitate respiratorie. Acesta are nevoie de un ansamblu de măsuri complementare şi progresive, care să vizeze ameliorarea condiţiei clinice şi a condiţiei fizice globale a pacientului cu boli obstructive. Prin colaborarea cu Rompetrol și finalizarea proiectului, pentru beneficiul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, dăm o șansă la o viață mai bună pacienților cu boli respiratorii cronice, care sunt așteptați în sala de kinetoterapie dotată cu aparatura specifică.” – Dr. Erdin Borgazi, manager spital.

Parteneriatul Grupul Rompetrol – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a vizat unul din cele 16 proiecte de CSR, din domeniul sănătate și protecția mediului, selectat pentru implementare în 2013, dintr-un total de 218 aplicații primite pe website-ul programului Împreună pentru fiecare.

În Constanța, în ultimii 5 ani, prin acest program au fost realizate proiecte comunitare a caror valoare depășește 700,000 RON, dintre care amintim – reabilitarea centrului de formare și pregătire în descarcerarea și asistență medicală de urgență din cadrul detașamentului de pompieri Palas, amenajarea și dotarea primului cabinet stomatologic școlar în Năvodari, dotarea cu panouri solare a Școlii Grigore Moisil din Năvodari, etc.

Postat in: Fara categorie
» Nici un comentariu

Impreuna, continuam imbunatatirea serviciilor de sanatate in comuna Botosana, judetul Suceava - Raport finalizare proiect

12 February 2014

DATA INCEPERII PROIECTULUI (DATA SEMNARII CONTRACTULUI):
10 Iulie 2013

ACTIVITATI REALIZATE

1. Construirea unui grup sanitar pentru pacienti, prin extinderea cladirii care gazduieste cabinetul medical;
1.1. Obtinerea autorizatiei de constructie;
1.2. Realizarea constructiei propriu-zise;
1.3. Realizarea instalatiilor electrice si sanitare;
1.4. Dotarea cu echipamente sanitare;
Activitatea de construire a grupului sanitar pentru pacienti a debutat cu aprovizionarea materialelor de constructii necesare, saparea si turnarea fundatiei, apoi au urmat lucrarile de zidarie si de realizare a acoperisului. Construirea grupului sanitar pentru pacienti a necesitat demolarea peretelui existent al fatadei, care separa cladirea existenta de noua extindere realizata. Lucrarile de realizare a constructiei propriu-zise au continuat cu executarea lucrarilor de izolatie termica exterioara cu polistiren, montarea usilor si ferestrelor din PVC cu geam termopan, realizarea instalatiei sanitare si termice, executarea lucrarilor de finisaj exterior, prin placare cu gresie, si interior, prin placare cu faianta, de realizare a instalatiei electrice. Aceasta activitate s-a incheiat cu executarea lucrarilor de tencuiala decorativa a peretilor exteriori apartinanad noii constructii, montaj obiecte sanitare si obiecte de iluminat (aplice si neon).

2. Modificarea si adaptarea intrarii principale pentru a permite accesul cu targa pentru salvare si a persoanelor cu handicap locomotor;
2.1. Modificarea intrarii principale si montarea unei usi cu dimensiuni corespunzatoare;
2.2. Construirea unei rampe la intrarea in cabinetul medical, pentru pacientii cu handicap locomotor;
Aceasta activitate s-a realizat in paralel cu activitatea de construire a grupului sanitar pentru pacienti. In cadrul acestei activitati s-a modificat si adaptat intrarea principala pentru a permite accesul cu targa pentru salvare si a persoanelor cu handicap locomotor. Astfel, a fost montata o usa cu dimensiuni corespunzatoare pentru acces targa pentru salvare, iar alaturi de treptele de la intrare s-a construit o rampa pentru pacientii cu handicap locomotor.

3. Realizarea reparatiilor interioare;
3.1. Inlocuirea tamplariei vechi cu una noua, din P.V.C.de tip termopan;
3.2. Repararea/renovarea peretilor interiori din sala de asteptare, sala de tratamente si cabinetul de consultatii;
Alaturi de celelalte activitati, si realizarea reparatiilor interioare a fost absolut necesara, atat pentru asigurarea igienei cabinetului medical cat si pentru respectarea normelor medicale. In cadrul acestei activitati a fost inlocuita usa de la intrarea laterala a cabinetului si s-au renovat patru incaperi: sala de asteptare, sala de tratamente, cabinetul de consultatii si viitorul cabinet pentru ecografii.

4. Atragerea si mobilizarea voluntarilor din randul populatiei comunei Botosana, judetul Suceava pentru realizarea tuturor activitatilor proiectului; Se va asigura transportul si masa pentru voluntarii implicati in proiect;
Activitatea de atragere a voluntarilor din comuna Botosana a avut succes. In comparatie cu activitatea de voluntariat din cadrul proiectului „FII ALATURI DE NOI, PENTRU SERVICII DE SANATATE MAI BUNE IN COMUNA BOTOSANA, JUDETUL SUCEAVA” derulat in anul precedent, anul acesta au fost motivati mai multi voluntari dintre locuitorii comunei. Acesti voluntari au participat la realizarea lucrarilor necalificate din cadrul proiectului. Directia de Sanatate Publica Suceava s-a alaturat activitatii de voluntariat prin participarea cu lectori pentru sustinerea seminariilor pe teme de sanatate.

5. Realizarea unei campanii de educatie pentru sanatate, adresata populatiei din comunitate cu varste cuprinse intre 12-65 ani;
5.1. Realizarea de materiale de promovare si informare (pliante cu metode de preventie si tratare a bolilor reumatismale si osteoporozei, precum si prezentarea efectelor nocive ale consumului de alcool, tutun si droguri);
5.2. Realizarea a 2 seminarii avand ca tema “Prevenirea si tratarea bolilor reumatismale si a osteoporozei” si “Efectele nocive ale consumului de alcool, tutun si droguri”; in cadrul acestor seminarii participantii vor beneficia, gratuit, de investigatii precum: masurarea osteodensitometriei, glicemiei, colesterolului, trigliceridelor ;

In cadrul acestei activitati s-au organizat si sustinut in data de 29.11.2013 doua seminarii:

a) un seminar adresat populatiei adulte, avand ca tema “Prevenirea si tratarea bolilor reumatismale si a osteoporozei”, in cadrul caruia participantii au primit pliante cu metode de preventie si tratare a bolilor reumatismale si osteoporozei si au beneficiat, gratuit, de investigatii precum: masurarea osteodensitometriei, glicemiei, colesterolului, trigliceridelor, cu largul concurs al partenerilor de la Directia de Sanatate Publica Suceava, si
b) un seminar interactiv adresat elevilor, avand ca tema “Efectele nocive ale consumului de alcool, tutun si droguri”, in cadrul caruia participantii au primit pliante, fructe si apa.
Pentru desfasurarea acestor seminarii, Primaria Botosana a pus la dispozitie sala Caminului cultural, o locatie spatioasa si foarte frumos amenajata.
In vederea desfasurarii celor doua seminarii, s-au realizat materiale de promovare si informare: 200 pliante cu metode de preventie si tratare a bolilor reumatismale si osteoporozei, precum si prezentarea efectelor nocive ale consumului de alcool, tutun si droguri si 10 afise cu privire la organizarea celor doua seminarii pe teme de sanatate.
Aceasta activitate a fost organizata in parteneriat cu Primaria comunei Botosana, Scoala Gimnaziala Botosana, Directia Judeteana de Sanatate Publica Suceava- care a venit cu reprezentanti si materiale pentru realizarea testelor de glicemie, colesterol si trigliceride.
Campania de educatie pe teme de sanatate a continuat in saptamana 09.12.2013-15.12.2013 cu organizarea unui concurs desfasurat in cadrul Scolii Gimnaziale Botosana. Concursul a constat dintr-o proba teoretica avand ca tema “Efectele nocive ale consumului de alcool, tutun si droguri”, tema prezentata in cadrul seminarului organizat pe 29.11.2013. Participantii la acest concurs au fost in numar de 119 elevi din clasele IV-VIII. Toti participantii la concurs au primit cate 2 pixuri, iar celor mai buni li s-au acordat 3 premii si 3 mentiuni; pentru premiile I, II si III s-au acordat diplome, penare si ghiozdane, iar pentru mentiuni s-au acordat diplome si ghiozdane.

6. Realizarea unui parteneriat cu Primaria, scoala si Directia de Sanatate Publica Suceava;
Parteneriatul in cadrul proiectului a fost constituit din solicitant si 3 parteneri (Primaria, scoala si Directia de Sanatate Publica Suceava).
In cadrul acestei activitati s-au incheiat doua acorduri de parteneriat: un acord de parteneriat incheiat cu autoritatea publica locala si un acord de parteneriat simplu, incheiat cu Scoala Gimnaziala Botosana si Directia Judeteana de Sanatate Publica Suceava, acorduri in care sunt precizate rolul si activitatile in care vor fi implicati partenerii proiectului. Astfel, partenerii proiectului, reprezentati de primarul comunei, directorul scolii si directorul D.S.P. Suceava, au fost implicati in activitatea de informare si publicitate a proiectului, in campania de educatie pe teme de sanatate precum si in atragerea si mobilizarea voluntarilor.
Coordonarea parteneriatului s-a realizat atat prin sisteme de telecomunicatie, comunicatie online, cat si prin intalniri periodice cu scop de raportare, monitorizare, actiuni corective, si atunci cand a fost cazul, participarea la activitati realizate in comun.
Constructia parteneriatului a avut in vedere : a) capacitatea de a valorifica in mod eficient expertiza partenerilor in activitatea de informare si publicitate a proiectului, in atragerea si mobilizarea voluntarilor, in organizarea campaniei de educatie pentru sanatate ; b) existenta unor bune relatii de colaborare anterioare.

7. Activitatea de informare si publicitate a proiectului;
7.1. Campanie de promovare pre-implementare (comunicat de presa privind inceperea proiectului);
7.2. Realizarea materiale publicitare necesare promovarii proiectului (afise; panou informativ) si distribuirea acestora;
7.3. Campanie de promovare post-implementare(comunicat de presa privind inchiderea proiectului);
Aceasta activitate s-a desfasurat in paralel cu activitatea de Construire a grupului sanitar pentru pacienti. In cadrul acestei activitati au fost date in presa locala “CRAI NOU” doua articole: un comuncat de presa privind inceperea proiectului si un comuncat de presa privind inchiderea proiectului. Apoi a fost realizat si montat, pe fatada cabinetului medical, panoul informativ despre proiectul cu titlul “IMPREUNA, CONTINUAM IMBUNATATIREA SERVICIILOR DE SANATATE IN COMUNA BOTOSANA, JUDETUL SUCEAVA” sponsorizat de Grupul ROMPETROL. Alte elemente ale activitatii de informare si publicitate a proiectului au fost reprezentate de echipamentele pentru voluntari – tricouri personalizate, distribuite de echipa Rompetrol, precum si informarea « din gura in gura », realizata atat de partenerii proiectului cat si de voluntarii si locuitorii comunei.

8. Managementul proiectului.
Implementarea proiectului a debutat cu activitatea de management al proiectului, in cadrul careia s-a stabilit planul proiectului, astfel incat sa poata fi fructificate la maxim perioadele calde si fara precipitatii, favorabile lucrarilor de constructii.
Managementul a fost asigurat de catre solicitant alaturi de parteneri. Echipa de implementare a proiectului a avut o structura bine definita care a inclus o echipa de management si o echipa de lucru, pe baza de voluntariat. La nivelul Cabinetului Medical Individual, reprezentand implementatorul, coordonarea activitatilor propuse a fost realizata de o echipa formata din urmatoarele persoane:

1.Vasilcu Teodor-Sergiu-Radu – Coordonator de proiect;
2.Gheata Ioan – Responsabil proiect(din partea autoritatii locale);
3.Boca Anuta - Responsabil financiar;
4.Andries Adrian- Responsabil tehnic;
5.Boca Maria Georgeta - Asistent proiect;
6.Slevoaca Vasile – Jurist;
7. Padurariu Cecilia – Consultant proiect.
Rolurile lor au fost bine definite, asigurandu-se o clara delimitare a actiunilor şi responsabilitatilor fiecarui membru al echipei, pentru buna desfasurare a proiectului. Metodologia de implementare a proiectului a presupus o comunicare continua intre membrii echipei de proiect, totala transparenta in legatura cu actiunile intreprinse, organizarea unor sedinte inaintea demararii fiecarei activitati in vederea discutarii si elaborarii unui plan de actiune, precum si formularii obiectivelor ce trebuie atinse. In acest fel a fost asigurata o evaluare continua, care a condus la implementarea cu succes a proiectului.

REZULTATE OBTINUTE
Va rugam sa specificati toate rezultatele obtinute in urma implementarii proiectelor. Ex: numar de voluntari implicati, numar de camere renovate, kg de deseuri colectate etc., in functie de activitatile pe care le-ati desfasurat.

Rezultatele obtinute in urma implementarii proiectului sunt:

Rezultate imediate:
Modernizarea infrastructurii serviciilor de sanatate oferite de Cabinetul Medical Individual din comuna Botosana, judetul Suceava, si anume:
-1 grup sanitar construit pentru pacienti;
-1 intrare principala modificata si adaptata pentru a permite accesul cu targa pentru salvare si rampa amenajata pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor;
-4 incaperi amenajate (sala de asteptare, sala de tratamente, cabinetul de consultatii si viitorul cabinet pentru ecografii), cu pereti interiori renovati;
-70 voluntari implicati in realizarea activitatilor proiectului;
-2 seminarii sustinute cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun, alcool, droguri si cu privire la metodele de prevenire si tratare a bolilor reumatismale si osteoporozei;
-200 persoane informate pe teme de sanatate;
-1 concurs scolar, intitulat: “Efectele nocive ale consumului de alcool, tutun si droguri”, la care au participat 119 elevi din cadrul Scolii cu clasele I-VIII, cu scopul de a-si insusi cunostinte si deprinderi cu privire la adoptarea unui regim de viata sanatos;
-1 Acord de Parteneriat pe termen lung incheiat cu Primaria;
-1 Acord de Parteneriat incheiat cu scoala si D.S.P. Suceava;

Rezultate pe termen lung:
- Imbunatatirea conditiilor de acces la serviciile medicale pentru populatia comunei Botosana, judetul Suceava;
- Cresterea calitatii si eficientei serviciilor medicale acordate de Cabinetului Medical Individual din comuna Botosana, judetul Suceava;
- Cresterea productivitatii si reducerea timpilor morti datorati absentei de la serviciu din motive medicale;
- Influenta pozitiva asupra dezvoltarii demografice a populatiei comunei Botosana;
- Ameliorarea starii de sanatate, cresterea bunastarii, a calitatii vietii populatiei comunei Botosana, prin furnizarea de asistenta medicala, servicii medicale de calitate si asigurarea unei infrastructuri medicale la standarde moderne;
- Regenerarea economica prin reducerea costurilor si a perioadelor de inactivitate datorate incapacitatii temporare de munca, precum si extinderea vietii active si reducerea numarului de persoane bolnave;
- Dezvoltarea unei mentalitati civice sanatoase si a atitudinii “imi pasa” in randul populatiei comunei Botosana;
- Cresterea coeziunii economico-sociale si dezvoltarea spiritului de echipa prin realizarea parteneriatului pe termen lung cu Primaria, scoala si Directia de Sanatate Publica Suceava. Parteneriatul incheiat in cadrul proiectului intre solicitant si institutiile locale a contribuit la realizarea unei legaturi durabile intre aceste entitati, asigurand atat continuitatea proiectului implementat in cadrul programului Impreuna pentru fiecare, cat si implicarea acestora, pe mai departe, in derularea altor proiecte care sa aduca beneficii populatiei din comunitate.

ACTIVITATI NEPLANIFICATE, DAR DESFASURATE (daca este cazul)
Va rugam sa mentionati daca au fost realizate si alte activitati care nu au fost initial planificate, dar fara de care proiectul nu ar fi putut fi implementat cu succes.
Pentru diversificarea serviciilor de sanatate oferite populatiei din comuna Botosana, dr. Vasilcu Teodor Sergiu Radu intentioneaza sa achizitioneze un ecograf. Din acest motiv, in cadrul proiectului, a fost amenajata (s-au executat reparatii interioare) o a patra incapere, reprezentand viitorul cabinet pentru ecografii. Aceasta activitate a fost neplanificata, dar desfasurata.

DIFICULTATILE INTAMPINATE (daca este cazul):
Va rugam mentionati care au fost dificultatile intampinate in implementarea proiectelor si cum le-ati depasit.
Dificultatile intampinate in implementarea proiectului se refera la conditiile meteo nefavorabile desfasurarii lucrarilor de constructii, dificultati care ne-au antrenat sa fim mai operativi, mai bine organizati, mai eficienti, mai uniti, mai interesati in atragerea mai multor voluntari, al caror efort conjugat sa contribuie la realizarea lucrarilor intr-un timp mai scurt.

LECTII INVATATE:
Va rugam mentionati care sunt lucrurile cele mai importante pe care le-ati invatat implementand acest proiect.
Prin implementarea acestui proiect, am avut ocazia sa invatam despre importanta conjugarii efortului colectiv in rezolvarea problemelor din jurul nostru, despre utilitatea dezvoltarii atitudinii “imi pasa”, a spiritului de echipa, de solidaritate pentru binele comunitatii. De asemenea am invatat despre importanta abordarii unei atitudini si a unui management responsabil din punct de vedere social al companiilor, sprijinul financiar oferit de Grupul ROMPETROL fiind esential, absolut necesar in rezolvarea problemelor sociale ale comunitatii din localitatea Botosana, judetul Suceava.

CONCLUZII:
Prin realizarea activitatilor proiectului si rezultatele obtinute, consideram ca scopul proiectului a fost atins. Implementarea acestui proiect a fost un succes si reprezinta continuarea imbunatatirii serviciilor de sanatate incepute in cadrul proiectului implementat in 2012, precum si increderea si determinarea pentru demararea pe mai departe a altor proiecte, care sa continue actiunea de rezolvare a problemelor comunitatii, de imbunatatire a calitatii vietii, de dezvoltare durabila a spatiului rural.
Proiectul IMPREUNA, CONTINUAM IMBUNATATIREA SERVICIILOR DE SANATATE IN COMUNA BOTOSANA, JUDETUL SUCEAVA reprezinta un exemplu de buna practica pentru viitorii solicitanti de proiecte care pot obtine sprijinul sponsorului ROMPETROL in urmatoarele licitatii de proiecte ce se vor organiza.

RAPORT REALIZAT DE:
Vasilcu Teodor Sergiu Radu - Coordonator proiect
Padurariu Cecilia - Consultant proiect

Postat in: Fara categorie
» Nici un comentariu

Impreuna pentru copiii bolnavi de cancer - Bucuresti

20 January 2014

Perioada raportata: 27 septembrie 2013 – 12 ianuarie 2014

Proiect implementat in cadrul centrului de oncologie pediatrica, Spital Fundeni, Bucuresti

Actiuni realizate:

· Informare si promovare:
· Analiza ofertelor de pret pentru echipamentele IT necesare dotarii sectiei de oncologie pediatrica si biroului de asistenta sociala din spital;
· Achizitionarea echipamentelor medicale, IT
· Dotarea sectiei de oncologie pediatrica si a biroului de asistenta sociala, punerea in functiune a echipamentelor si afisarea materialelor de promovare;
· Raportarea finala;
· Diseminarea rezultatelor si promovarea sponsorului.

REZULTATE OBTINUTE

· Informare si promovare;
· Diseminarea rezultatelor proiectului si promovarea sponsorului;

Responsabilii de proiect (Mitroi Alina – Asociatia P.A.V.E.L. si Conf. Monica Dragomir – Sef Sectie Oncologie Pediatrica – I.O.B.) au raspuns la solicitarile doamnelor Simona Tache (http://www.simonatache.ro/) si Oana Grecea (http://gandurisibucatareala.ro/) de a promova proiectul sustinut de Rompetrol in cadrul Institutului Oncologic Bucuresti. Au fost realizate 2 interviuri referitoare la proiect, in urma carora a aparut un articol media:
http://gandurisibucatareala.ro/ce-ti-ai-dori-pentru-un-copil-bolnav-de-c...

A fost conceput un comunicat de presa cu descrierea proiectului care a fost publicat pe paginile de promovare media ale asociatiei:
http://www.asociatiapavel.ro/evenimente.php?arhiva=1; https://www.facebook.com/media/set/?set=a.665994073430950.1073741919.106...

si alte site-uri de specialitate:
http://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-p-a-v-e-l-/rompetrol-sustine-d...
http://www.nonguvernamental.org/intersectorial/rompetrol-sustine-domeniu...

· Achizitionarea echipamentelor medicale, IT si cele de promovare a sponsorului;
· Dotarea sectiei de oncologie pediatrica si a biroului de asistenta sociala, punerea in functiune a echipamentelor si afisarea materialelor de promovare;

Sectia de oncologie pediatrica a Institutului Oncologic Bucuresti a fost dotata cu: 8 pompe de perfuzie pentru administrarea citostaticelor, 8 stative, 5 frigidere, 3 sisteme desktop/monitor. Biroul asistentului social a fost dotat cu: 1 notebook (cu auxiliare), 1 printer color (cu auxiliare), 1 aparat foto.

Colaborarea cu ROMPETROL ne-a dat ocazia sa ne exprimam si altfel sustinerea pentru cauza copilului bolnav de cancer in Romania, dincolo de programul nostru de lucru si orele petrecute la birou sau in saloanele micilor pacienti. Am simtit si am initiat un gest comun, noi – lucratorii din spital, alaturi de o companie privata din Romania care, prin angajatii sai, a oferit inca o speranta de viata in fata unei afectiuni pe care dovedim ca o putem invinge: boala oncologica. Proiectul nostru a decurs conform planificarii, atat timp cat nevoile identificate au fost reale, vii, iar oamenii care s-au implicat au inteles ca in spatele actiunilor lor sta imaginea unui copil dornic de viata.

Va multumim din suflet!

Mitroi Alina Maria
Asociatia P.A.V.E.L.

Postat in: Fara categorie
» Nici un comentariu

Pages